INNOVÁCIÓS TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS A NÉMETH ÉS NÉMETH KFT-NÉL

A NÉMETH és NÉMETH Bútorgyártó Kereskedelmi Kft. a mosonmagyaróvári telephelyére 1 db scm GABBIANI P 55 táblafelosztót és 1db KORPUS Integrált Bútoripari rendszert vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 12,6 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Németh és Németh Kft-t 1997-ben két magánszemély (Németh Zoltán és Németh Róbert) alapította. A társaság kezdetben 5 fővel egyedi bútorokat gyártott, majd a rendelés állomány növekedésével, és gazdasági megfontolásból belekezdett a bútorlap- szabászatba, és bútorkellékek kereskedelmébe. Fő tevékenysége a 3109'08 TEÁOR számú egyéb bútor gyártása.

A társaság elérni kívánt célja, hogy innovatív technológia bevezetése révén fejlessze gyártási eljárását, aminek eredményeként nem csak kapacitásai nőnek, hanem hatékonyabbá válik a termelése és olyan új termékek gyártása is lehetővé válik, amely lehetőséget biztosít a jelenlegi vevői igényeinek magasabb szinten történő kiszolgálására, új termék megjelenésére a termék palettán. Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy scm GABBIANI P 55 táblafelosztót, mely segítségével, az ismétlődő vágások lehetővé teszik a gyártási folyamatban a technikai idő és a gyártási időszükséglet csökkenését. A korszerű technológiából adódóan 0,2 mm pontossággal vágja, szakadásmentesen az alapanyagot, aminek köszönhetően jelentős minőség javulás érhető el a megmunkálás során, illetve csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége egyaránt. Ezzel javítja a gyártás hatékonyságát, és csökkenti a hulladék miatt keletkező környezeti terhelést.

A KORPUS Integrált Bútoripari rendszert társaság a jelenlegi termelés irányítási rendszerébe integrálja, így a táblafelosztó berendezés a szoftver segítségével azonnal bekapcsolódik a vállalati szintű irányítási rendszerbe, ezáltal javítva a termelési hatékonyságot.
A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.
A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 12,6 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.nemethesnemethkft.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Németh Zoltán
Elérhetőségeink:
telefonszámunk: + 36 (30) 378-6139,
e-mail címünk: ceg@nemethesnemethkft.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-00194
Befejezés időpontja: 2018.10.05.; Támogatás aránya: 50%
A támogatás összege: 12 586 080,- Ft